Dit is wat je moet weten over het kopen van verlichting voor je auto

Nieuws

Dat jij goed licht hebt wanneer je met de auto op pad gaat is natuurlijk van een groot belang. Wanneer jij niet goed kunt zien wat er in het verkeer om je heen gebeurt, kunnen er namelijk gevaarlijke situaties ontstaan. Er zijn vandaag de dag een hoop verschillende soorten auto lichten waar je uit kunt kiezen. Deze lichten hebben zo elk hun eigen voordelen. Wat deze voordelen zijn, kun je in dit artikel wat meer over te weten komen.

De levensduur van het licht

Er zijn een aantal verschillende soorten lichten waarin je autolampen kunt onderverdelen. Je hebt zo onder andere halogeen lampen, xenon verlichting en led verlichting. Deze soorten lampen hebben allemaal een andere levensduur. Naast het soort lamp zijn er ook nog andere verschillen per lamp. Zo heb je bijvoorbeeld led lampen die langer meegaan dan anderen. Wel is het zo dat de goedkopere lampen vaak erg verschillen in kwaliteit of simpelweg een stuk minder uren hebben dat ze mee gaan. Wanneer jij zo min mogelijk geld uit wilt geven aan de lampen van je auto, dan is het verstandig om goed op de levensduur te letten. Ook kun je het licht in verschillende kleuren verstellen. Hierdoor kun je een matchende licht vinden die past bij de auto. 

Het gebruiken van halogeen autolampen

Wanneer jij op zoek bent naar een lamp, is de kans groot dat je uiteindelijk zal kiezen voor een halogeen lamp. Er zijn namelijk veel bedrijven die deze lampen produceren en het is nog altijd de meest verkochte lamp. Dit komt voornamelijk doordat de prijs van een lamp erg laag is en de levensduur van een lamp vaak meer dan 50.000 uur is. Ook is het zo dat de lampen te verkrijgen zijn voor eigenlijk alle soorten auto’s. Het maakt in dit geval niet uit of je vrachtwagen verlichting nodig hebt of gewoon op zoek bent naar een lamp voor een normale auto.

Verschillende soorten formaten van lampen

Bij het kopen van een lamp zijn er een aantal dingen waar je goed op moet letten. Een van deze dingen is het formaat van de lamp. Er staat namelijk achter de soort lamp ook een getal. De meest verkochte fittingen zijn H1, H4 en H7. De H1 is voornamelijk voor het gebruik bij mist, dimlicht en grootlicht. Dit terwijl je met een H4 lamp eigenlijk alleen gebruik kunt maken van dimlicht en groot licht. Wanneer je een lamp wilt gaan kopen is het belangrijk om hier goed op te letten.

Geef een reactie