Griekenland

Griekenland: op naar het paradijs

Nieuws

Het weer begint nu toch echt een omslag te maken. Ontzettend jammer vind ik dat, want ik heb zaterdag nog een evenement in de buitenlucht. Dan maar een trui aandoen. Wel is het een feit dat ik binnenkort ga vertrekken, op vakantie. Ik ga naar Griekenland. Ze zeggen dat Griekenland echt een paradijs is, waar je heerlijk kunt vertoeven en even helemaal het weer in Nederland vergeet. Ik zie mezelf er al helemaal zitten, en om jullie een beetje jaloers te maken ga ik mijn programma van het paradijs delen! Misschien haal je er ideeën uit voor je eigen Griekenland trip, of vind je het gewoon leuk om de plannen van anderen te lezen.

Het blijft lekker weer in Griekenland

Waar het in Nederland steeds kouder en onaangenamer wordt in september en met name oktober, is Griekenland anders. Daar blijft het langer warm. Het is zelfs aan te raden om je reis te plannen voor begin oktober, omdat het dan precies een fijne temperatuur is. In de zomer wordt het wel 40 graden, dan is het geen paradijs meer. Maar als je eind september of oktober gaat heb je precies lekker weer, 25 graden en zon. Dat is natuurlijk wat we willen!

Rhodos

En wat ga ik nou precies doen? Ik dacht eerst naar het vasteland van Griekenland te gaan. Dat leek me naderhand toch niet paradijselijk genoeg. Waar ik zin in had samen met mijn beste vriendin, was lekker luilakken op een strand. Palmboompje erbij, cocktailtje in je hand, en een hangmat natuurlijk (als het even kan). Vandaar dat we hebben besloten om samen naar Rhodos te gaan, zo’n eiland bij Griekenland. Daar heb je echt van die mooie uitgestrekte stranden, maar ook een oude stad waarin je goed kunt vertoeven. Ik ben echt zo benieuwd hoe het daar gaat zijn! Je weet het natuurlijk pas als je er rondloopt.

De volgende keer Griekenland

We hebben nu gekozen voor een makkelijke plek om een weekje heen te gaan. Je kunt echter ook kiezen om rond te reizen. Je kunt tussen de eilanden van Griekenland reizen, of op het vasteland. Er is echt genoeg te doen. Wij gaan in ieder geval heel weinig doen, want dat is ook wel eens lekker. Maar bij het uitzoeken van het programma waren we verbaasd over hoeveel er te zien en doen is in Griekenland! Er zit dus een dikke kans in dat we de volgende vakantie ook weer kiezen voor dit land.

Geef een reactie