Op deze manieren kan je je personeel echt verrassen

Nieuws

Wanneer je een goede werkgever bent, geef je zo nu en dan iets extra's aan je personeel om ze te laten zien dat je hen waardeert. Je laat ze bijvoorbeeld op een teamuitje gaan of je geeft ze een leuk kerstcadeau. Sommige bedrijven houden elk jaar zelfs een uitgebreid kerstgala. Wil je een keer écht iets bijzonders doen om je personeel te belonen voor al hun harde werk? Hier zijn een paar leuke ideeën.

Weekendje weg

Wanneer je een gave overnachting boekt, heb je twee volle dagen de tijd om leuke activiteiten te ondernemen met je personeel. Zo kan je een gedeelte van de tijd gebruiken voor belangrijke informatieoverdrachten of vergaderingen, een gedeelte voor teambuilding en je kan ze na dit alles belonen met een leuke activiteit. Een weekendje weg kan je op allerlei manieren vormgeven, afhankelijk van de grootte van de groep. Zo kan je bijvoorbeeld een kasteel afhuren en daar Middeleeuwse spellen doen, of jullie gaan een weekendje survivallen of bushcraften in het bos en je kan natuurlijk ook een zeilschip met schipper huren. Daarnaast is het ook leuk om een nacht in een pretpark of dierentuin te spenderen.

Low-budget activiteit

Ook met een klein budget kan je iets heel gaafs organiseren. Zo kan je bijvoorbeeld je bedrijfspand omtoveren tot een horror escape room, waar mensen in teams moeten proberen om zichzelf te bevrijden. Wellicht kan het management team verkleed gaan als enge personages? Met low-budget materialen kan je al heel veel decoratie creëren. Heb je meerdere ruimtes in het bedrijfspand, dan kan je ook vragen of ieder team zijn eigen escape room maakt. Wellicht ben je al in het bezit van beamers of interactieve schermen? Dan kan je met een klein budget zelfs nog meer doen.

Hulp nodig bij de organisatie?

Het kan natuurlijk ook zijn dat je jouw kostbare werktijd liever spendeert aan werk. In dat geval is het handig om voor je zakelijke evenementen een bedrijf in te schakelen dat zoveel mogelijk voor je uit handen neemt. Ook als je niet over de juiste apparatuur beschikt, kan het handig zijn om een bedrijf in te schakelen dat deze aanbiedt. Zo kan je dus heel goed een hybride evenement organiseren, waar je gedeeltelijk live en gedeeltelijk digitaal een presentatie kan geven. Zoals je ziet, zijn er ontzettend veel mogelijkheden om je personeel op leuke manieren te verrassen. En dit is nog maar een kleine greep van alles wat er mogelijk is. Wellicht heb je zelf al een leuk idee? 

Geef een reactie