Wil je online een lening aanvragen?

Nieuws

Wil je een grote aankoop doen? Dan heb je misschien niet genoeg geld op je bankrekening staan. Een lening aanvragen kan uitkomst bieden. Leningen kun je bij diverse aanbieders afsluiten. Online kun je binnen twee minuten al een lening afsluiten. Het nadeel is wel dat je er soms jaren aan vast zit. Verdiep je er van te voren dus goed in, zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Een voordeel is natuurlijk dat je meteen je gewenste aankoop kunt doen. Er zijn wel een aantal zaken die je je moet afvragen, zoals welke lening bij jou past, de verschillen tussen een persoonlijke lening en doorlopend krediet, vanaf welke leeftijd je kunt lenen, hoeveel rente je moet betalen en hoeveel je minimaal per maand moet aflossen. Allemaal zaken die je eerst moet bedenken bij het afsluiten van leningen.

Diverse kredietverstrekkers

Wanneer je online een lening aanvraagt kun je terecht bij diverse kredietverstrekkers. Je hoeft slechts een aantal persoonlijke gegevens in te vullen, zoals je inkomen en of je alimentatie of andere verplichtingen hebt. De meest gunstige kredietverstrekkers worden dan aan je gepresenteerd. Je kiest er eentje uit waarvan je denkt dat deze passend is bij jouw wensen en vervolgens vraag je de lening eenvoudig aan. 

Wordt de lening in een keer op je rekening gestort?

Bij de meeste aanbieders wel, tot een X bedrag. Er zijn kredietverstrekkers waar je tot €75.000 kunt lenen, dit bedrag kan dan in één keer op je rekening gestort worden. Check altijd van te voren hoeveel de rente is die je over het terug te betalen bedrag moet betalen. Want vaak lijkt het aantrekkelijk, maar onderzoek altijd of er geen addertjes onder het gras zitten. Je kunt ook in je netwerk vragen welke kredietverstrekkers collega's of vrienden aanbevelen. Een kredietverstrekker moet altijd jouw individuele situatie beoordelen en akkoord geven op jouw aanvraag. Het kan dus ook zijn dat een aanvraag wordt afgewezen. Soms is de rente aftrekbaar voor de inkomstenbelasting, bijvoorbeeld als het een lening voor een verbouwing betreft. 

Verschil tussen doorlopend krediet en persoonlijke lening

Tot slot is het nuttig om te weten wat het verschil is tussen een doorlopend krediet en een persoonlijke lening. Een doorlopend krediet is een heel flexibele lening. Je kunt het geleende bedrag in één keer of in delen opnemen. Daarnaast kun je, als je bijvoorbeeld 1000 euro leent en 500 euro aflost, die 500 euro later toch weer opnieuw opnemen. Een persoonlijke lening daarentegen is minder flexibel en geeft meer helderheid. Je ontvangt het te lenen bedrag in één keer en lost af in delen. Je kunt het afgeloste bedrag niet meer opnieuw opnemen. Dit geeft dus zekerheid over de duur van jouw lening. 

 

Geef een reactie