5 tips om te kamperen in stijl

Nieuws

Door de coronatijd is het niet echt meer mogelijk om lekker naar het buitenland te gaan op vakantie. Het kan wel, maar de kans dat je in quarantaine moet is gewoon heel groot, en dat is niet fijn. Daarom kun je het beste maar in eigen land op vakantie gaan. En dat is ook niet verkeerd! Nederland kent meer mooie plekjes dan je denkt. Je hoeft ook niet per se in te leveren op luxe. Wil je bijvoorbeeld graag kamperen, dan kun je het zogenaamde ‘glampen’ proberen. Dit is eigenlijk een ander woord voor luxe kamperen. We hebben 5 tips voor je om dit goed te doen!

Tip 1: zorg voor een goede stoel en tafel

Voor glamping is het natuurlijk belangrijk om heel lekker te zitten. Zorg daarom dat je een lekkere stoel meeneemt en ook een tafel die heerlijk zit. Dit is echt wel de investering waard!

Tip 2: zorg dat je niet al te lang bezig bent met opzetten

De tent opzetten is vervelend en zeker niet luxe. Zorg daarom dat je zo’n goed mogelijke kwaliteit in huis haalt, zonder dat je daar heel lang mee bezigt bent. Denk bijvoorbeeld eens aan een opblaasbare voortent. Deze zet je binnen no-time op en biedt minstens dezelfde luxe als een ‘gewone’ voortent. Er zijn veel verschillende aanbieders van opblaasbare voortenten. Kijk bijvoorbeeld eens bij Stassar!

Tip 3: Slaap van de grond

Niets is vervelender dan op de grond slapen. Het klinkt allemaal heel avontuurlijk en leuk, maar luxe is het niet. Het wordt al heel snel koud. Dat is naar. Zorg dus voor een lekker dik matras, of opblaasbaar luchtbed. Bespaar hier niet op, als je echt wilt glampen tenminste.

Tip 4: Echte spiesen mee

Niks is lekkerder dan een kampvuur bouwen tijdens het kamperen. Helemaal leuk wordt het als je met dat kampvuur ook je eten bereidt. Neem daarom echte spiesen mee, waar je bijvoorbeeld een lekker stuk vlees aan laat garen. Marshmallows zijn natuurlijk ook heerlijke klassiekers en maak je nog lekkerder door ze aan echt spiesen te rijgen!

Tip 5: zorg voor dikke sokken

Het kan nog wel eens fris worden tijdens het kamperen. Dit komt ook omdat de grond snel vochtig wordt. Bij kou worden je voeten vaak koud, wat weer leidt tot een heel koud lichaam. Neem daarom genoeg droge en warme sokken mee, die je bijvoorbeeld in de avond aan kunt doen. Dan minimaliseer je de kans op koude voeten!

 

Geef een reactie