Liever gamen dan aan school? Pas er mee op!

Nieuws

Het is een erg rare tijd. Door de start van het coronavirus in maart hebben we in nederland vele maatregelen moeten treffen. We werkten allemaal zoveel mogelijk thuis en werd er voor vele studenten ook erg veel online les gegeven. De interactie tussen medestudenten en docenten daalde fors en zijn er vele studenten alsnog afgedwaald. De reden hiervan is dat de verleiding naar andere bezigheden vele malen groter is dan wanneer de docent een fysieke les geeft op school. Zo zijn er mensen die erg veel zijn gaan gamen en ook in de vakantie bijna niks anders hebben gedaan, omdat erg weinig mogelijk was. Voor deze mensen willen wij graag een aantal tips geven om te voorkomen dat er bijvoorbeeld een gameverslaving aan te pas komt, dus helpen we jou om weer vol motivatie aan school te gaan!

Voorkom verleiding

De eerste tip die we je graag mee willen geven, vooral wanneer je gevoelig bent voor verleiding van bijvoorbeeld het gamen, is dat je verleiding dient te voorkomen. Wanneer je snel naar je console denkt te grijpen, is het wellicht een optie om je console tot wanneer je klaar bent met het huiswerk op te bergen. Leg alle spullen op een centrale plek en zorg dat je er niet gemakkelijk bij kunt komen. dit zorgt er in eerste instantie voor dat je niet naar je console zult grijpen, waardoor je de volledige focus dient te houden op school.

Nu is dat als student natuurlijk erg lastig, omdat we in een thuissituatie met allerlei verschillende soorten afleidingen te maken hebben. Het is nu eenmaal lastiger om ons voor een lange tijd te concentreren. Een optie om toch even iets anders te doen, kan bijvoorbeeld een simpel stukje lopen zijn. Op deze manier haal je je hoofd niet alleen weg uit je concentratie voor school, maar zorg je er ook voor dat je even uit de thuissituatie stapt!

Ga aan de slag met online therapie

Wanneer het dan toch blijkt dat je erg veel moeite hebt met het concentreren en je erg snel geneigd bent om bijvoorbeeld te gaan gamen, is het mogelijk dat je lijdt aan een gameverslaving. Je ervaart afkickverschijnselen en vind het heel moeilijk om niet aan de console te komen op de momenten dat je jezelf op school zou moeten focussen.

In deze situatie met bijvoorbeeld een gameverslaving, is het goed om stappen te zetten om deze verslaving langzamerhand bij je te ontnemen. Met online therapie krijg je bijvoorbeeld al vele tips en opdrachten die je uit dient te voeren. Je zult online gesprekken hebben en al er worden geëvalueerd, met als doel om jou te helpen bij je verslaving! 

Stel je prioriteiten!

In deze tijd is het belangrijk om prioriteiten te stellen. Helaas hebben we allemaal te maken met het coronavirus, waar we dan ook allemaal mee zullen moeten leven. Door jezelf te laten voorttrekken door anderen en dit ook bij anderen te doen, stellen jullie samen prioriteiten en zorg je ervoor dat je het beste uit jezelf houdt. Stel je prioriteiten en zorg daarnaast voor ontspanning, waarna het helemaal goed zal komen!

Geef een reactie