De beste knutselplek

Nieuws

Door de corona pandemie is Nederland massaal nieuwe hobby’s gaan zoeken die vanuit huis uit te voeren zijn. De een heeft zijn boekenkast uitgelezen, de andere leert een taal, weer een ander een instrument. Maar ook: knutselen!

Niet gek dat creatief hobbyen zo trendy is geworden. Er schijnt geen betere remedie te zijn tegen stress dan met je handen te werken. Maar al dat tekenen, naaien, breien en haken brengt veel spulletjes met zich mee. En daarom hebben we het liefst een speciale ruimte voor dergelijke activiteiten: de hobbykamer. Dan hoef je niet steeds alles op te ruimen en heb je alles lekker bij de hand. Is er nog een verbeterslag te maken in jouw hobbykamer? Wie weet kun je dan inspiratie putten uit deze bron.

Werkplek

Veel hobby’s verrichten we zittend aan een tafel. Niet gek dat een goede hobbykamer daarom begint met een goede werkpek. Eentje waar je op een ergonomisch verantwoorde manier lekker aan kunt zitten. Een goede stoel, maar ook voldoende werkplek. Dus een lekker ruim blad. Kies daarbij voor een vaste, stabiele tafel met een glad oppervlak. Een grove houten tafel ziet er misschien stoer uit, maar je kraaltjes rollen er af en je papier ligt niet vlak.

Verlichting

Zonder licht kun je niet werken! Zeker in die late avonduurtjes. Een goede hobbykamer heeft voldoende licht. Natuurlijk zijn wat sfeerlichtjes leuk voor de sfeer. Maar vergeet ook niet dat je soms ook behoefte hebt aan een heldere lamp met extreem wit licht. Een bureaulamp mag daarom zeker niet ontbreken.

Organisatie

Een rood lint? Derde laatje links boven! Een goede hobbyer heeft een strikte organisatie in zijn hobbykamer. Er is genoeg ruimte om spullen op te bergen. Een goede hobbykamer vereist dus veel kastjes, doosjes, kratten en kistjes. Zorg dat voor ieder formaat spulletje een plekje heb. Het helpt om van klein naar groot te denken. Opnieuw sluitbare zakjes, zoals gripzakjes of stazakken, zijn bijvoorbeeld ideaal voor de kleinste kraaltjes. Label ieder element en groepeer ze, om vervolgens de beste plek in je kast te bepalen. IKEA heeft allerlei slimme opbergmogelijkheden.

Creatief bord

Net als je spullen, dien je ook je gedachten te organiseren. Installeer daarom een groot memobord in je kamer. Dit is een soort extensie van je gedachten. Alles wat je inspireert kun je eenvoudig op dit bord prikken. Dat ziet er niet alleen gezellig uit, maar stimuleert ook je creatieve flow!

Met al je spulletjes netjes op orde, voldoende licht en een goede werkplek kun je optimaal knutselen!

Geef een reactie