De zoektocht naar nieuwe schoolspullen

Nieuws

Ieder jaar, voor de start van het nieuwe schooljaar, kan de zoektocht weer beginnen naar jouw schoolspullen. Voor sommige is dit een must en kopen de meest basic dingen die in het schap liggen. Toch zijn er nog genoeg die hier hun tijd in willen steken en willen dat het bij elkaar past. Hier een aantal tips bij het aanschaffen van een nieuw pakket met schoolspullen.

Agenda

Het allerbelangrijkste voor je nieuwe schoolpakket is natuurlijk een agenda. Tegenwoordig kunnen we ook ontzettend veel doen via onze telefoon of laptop, maar toch is voor vele een agenda nog een must. Omdat een agenda zo belangrijk is, is het toch wel leuk als die er nog een beetje leuk uitziet.

Daarbuiten is het ook erg belangrijk dat je hem fijn vindt werken. Kijk dus nooit alleen naar de buitenkant van een agenda en bekijk ook de lay-out vanbinnen. Is er genoeg schrijfruimte, zijn de lijntjes wel groot genoeg, heb je extra ruimte voor een planning of moet je hier een apart schrift voor aanschaffen? Dit is altijd belangrijk om te bekijken. Tip: neem een agenda met een ringband. Een harde kaft gaat altijd snel kapot en met een agenda is het wel fijn dat als je je agenda open legt dat hij ook daadwerkelijk open blijft liggen. Zo kun je lekker erin schrijven en planningen maken zonder heb steeds weer opnieuw open te moeten trekken.

Schriften

Met schriften is de buitenkant niet zo belangrijk. Je kan er altijd nog voor kiezen om dit zelf te personaliseren met verschillende DIY’s. Denk aan washi tape, glitter, kleurrijke stiften, etc. Met een schrift is echt vooral de binnenkant belangrijk. Ga je je schrift gebruiken voor wiskunde of voor Nederlands? Heb je genoeg schrijfruimte, is de ruimte van de pagina groot genoeg voor wat je ermee wil gaan doen? Altijd belangrijk om er rekening mee te houden van tevoren voordat ze weg liggen te stoffen in je kast!

Personaliseren

Je kan ervoor kiezen om zelf aan de slag te gaan met iets personaliseren, maar je kan het ook professioneel laten doen. Je kan je initialen erop laten zetten of je volledige naam, ga zo maar door. Zo heb je het probleem ook niet dat iedereen straks met dezelfde agenda loopt. Het laten personaliseren van een schrijfmap is ontzettend origineel en op deze manier heb je echt je “eigen” schrijfmap. Zo hecht je er ook veel meer waarde aan en zal je er onbewust of bewust langer mee doen.

Geef een reactie