Een perzikhuidje voor iedereen

Nieuws

Als we naar de mensen om ons heen kijken, zien we vaak het eerste hun gezicht. Daar horen de ogen, neus en lippen bij. Die weten we vaak ook wel op te noemen als we benoemen wat we mooi aan elkaar vinden of wat ons opvalt. Maar een groot deel is de huid. De toestand van iemands huid heeft een grote invloed op hoe die persoon eruitziet. Een onverzorgde huid kan iemand een heel vermoeid of ouder uiterlijk geven, waar een verzorgde huid juist het tegenovergestelde effect heeft. In deze blog vertel ik je hoe je goed voor je huid zorgt. Lees je mee?

Weg met vuil

Allereerst moeten we zorgen dat al het vuil de wereld uit is. Vuil gaat namelijk in de poriën zitten en zo raken die verstopt, daar krijg je pukkeltjes van. Met een goede cleanser en een watje maak je je huid schoon. Niet te hard wrijven want je huid is een delicaat orgaan en daar moet met zorg en voorzichtigheid mee omgegaan worden. Je kan ook een cleanser zonder watje gebruiken, vaak komt dit in de vorm van een soort schuim dat je er met water weer afwast.

Lekker schrobben

Maar sommige vuil laat zich niet zomaar weghalen. Daarvoor zal je iets grondiger te werk moeten gaan en een soort scrubje op je huid moeten aanbrengen. Zo verwijder je al het vuil evenals dode huidcellen. Je zal zien dat je huid na een zogenaamde ‘exfoliater’ heel zacht en rozig is. Doe dit echter niet te vaak want je kan je huid ook beschadigen. Eens in de week is voldoende. Kies ook voor een scrub met ene kleine korrel zodat je niet te veel je huid krast.

De dagelijkse verzorging, ook ’s nachts

Je huid is na zo’n scrub enorm kwetsbaar. Als je na een scrub de zon ingaat, zal je ook veel sneller verbranden. Dat moet je niet hebben. Geef je huid iedere dag voldoende voeding. Dit doe je met een dagcrème. Bij Zo Skin Health hebben ze heerlijke crèmepjes die niet alleen goed ruiken maar je huid ook voeden, hydrateren en zo soepel houden. Die rimpels stellen we zo nog even uit.

Voor alle oneffenheden

Toch een oneffenheidje hier en daar? Dat kan natuurlijk altijd gebeuren. Het kan namelijk, hoe goed je je huid ook verzorgt, te maken hebben met het weer, voeding etc. dan heeft Zo Skin Health ook een fijne concealer zodat jij je nergens onzeker over hoeft te voelen.

Geef een reactie