Geef jouw interieur een najaarse make-over!

Nieuws

In de mode-industrie wordt er ieder seizoen een nieuwe collectie uitgebracht. Ieder seizoen zijn er dus weer nieuwe trends binnen design, kleuren, enzovoort. Wanneer het weer verandert kleden we ons niet alleen anders om warm te blijven, maar ook omdat onze stijl en smaak verandert door onze omgeving, onze setting. Waarom zou dit voor je interieur dan anders moeten zijn? We snappen dat je niet je hele inboedel met iedere seizoensverandering kunt vervangen, maar als je je meubels erop coördineert dat ze makkelijk inblenden met nieuwe stijlen is dit een fluitje van een cent!

Het najaarse kleurenpalet

De laatste jaren zijn scandinavische kleuren een enorme trend geweest. Denk aan pastelkleuren, zoals lichtroze, mintgroen en blauw, en vooral: witte muren. Toch is dit een stijl die zich beter leent voor het voorjaar, omdat dit echte lentebloemen-kleuren zijn. Maar nu is het herfst, en staat er waarschijnlijk weer een strenge winter om de hoek. Dus wat we nu nodig hebben is warmte! Rood, geel, bruin, oranje. Vooral roestige oranjetinten zijn een enorme trend op het moment. Je kunt deze kleuren in je interieur verwerken door een schaal of bord met mooie kaarsen neer te zetten, misschien zelfs wel een likje verf over de muur te halen of bijvoorbeeld kunst en decoraties op te hangen die binnen dit kleurenpalet passen.

Mooie houten vloeren

Die witte muren gecombineerd met strakke vloeren passen ook veel beter bij de sfeer van het voorjaar. We willen in de koude wintermaanden wat meer knusheid en gezelligheid. Houten vloeren zijn hiervoor ideaal! Ze geven een rustiek randje aan je gehele interieur, en omdat hout een natuurlijk materiaal is past het perfect bij aardetinten en warme kleuren. Met een mooie nieuwe houten vloer hoef je aan de rest van je inrichting weinig te veranderen, en ziet jouw huis er toch weer helemaal als nieuw uit. 

Donkere maanden vragen om meer licht!

Ook (het gebrek aan) licht speelt een grote rol in het najaar. Doordat de dagen korter worden en de zon ineens een stuk vroeger ondergaat en later opkomt, hebben we behoefte aan meer licht. Daarom zijn kerstlampjes zo'n onmisbaar onderdeel van de feestdagen geworden. En voor lichtjes snoeren ishet gelukkig nooit te vroeg! Dit geeft meteen een herfstige of winterse sfeer aan je kamer. Ook met kaarsen kun je het enorm gezellig maken. Verspreid er een paar door het huis of door de kamer en je ziet meteen hoe het de boel tot een knus geheel samenbrengt!

Geef een reactie