Het genot van een inloopdouche

Nieuws

Badkamer Renoveren

Steeds meer mensen die een nieuwe badkamer bouwen of hun oude badkamer renoveren kiezen voor verschillende vormen van toegevoegde luxe. Zo is bijvoorbeeld een regendouche een steeds populairdere optie. Daarnaast kiezen mensen tegenwoordig ook vaker voor de zogenoemde inloopdouche. Een dergelijke douche is een douche waar er geen barrière is tussen de douche en de rest van de badkamer. Dus in plaats van de klassieke douchebak en het putje loop je gewoon de douche in met een kleine glazen wand die het afscheid.

Om een dergelijke inloopdouche mogelijk te maken kiest men vaak voor een douchegoot in plaats van een putje omdat dit design de inloopdouche mogelijk maakt. Met een inloop douche is het mogelijk gebruik te maken van een groter formaat tegels en dit zorgt er weer voor dat de douche en badkamer gemakkelijker gereinigd kan worden. De installatie van een douchegoot is luxer maar ook simpeler dan dat van een klassieke douche put.

Douche Design

Het design van een inloopdouche is aanzienlijk mooier en geeft meer ontspanning dan dat van een klassieke douchebak. Het geeft een gevoel van rust, kalmte en sereniteit waardoor een warme douche een goed begin of einde van de dag oplevert. Voor mensen met beperkingen of oudere mensen is een inloopdouche met een douchegoot ook een betere optie. Voor veel oudere mensen, gehandicapten en ook kleine kinderen kan de normale douchebak gevaarlijk zijn bij het in- of uitstappen. Vooral bij het uitstappen als de voeten nat zijn en de douchebak glad is kan het snel gebeuren dat iemand struikelt. Met een inloopdouche zijn er geen drempels of opstapjes meer waar mensen zich aan kunnen blesseren.

Voordelen en Nadelen

Een ander voordeel van de inloopdouche is de vrije keuze in de afmetingen. Omdat de tegels die gebruikt worden voor de inloopdouche ook erg gemakkelijk gebruikt kunnen worden voor de rest van de badkamer. Nu is de douchegoot van de inloop douche ook makkelijker te plaatsen dan die van een normale douchebak. Toch heeft natuurlijk deze vorm van douchen ook nadelen. Met een open douche ontsnapt de warmte sneller waardoor, zeker in de winter, het mogelijk koud kan zijn om een inloopdouche te hebben. Dit kan op verschillende manieren opgelost worden. Wanneer men een kleine badkamer heeft is het gemakkelijk opgelost, de warmte blijft hangen omdat het minder plek heeft om naar te ontsnappen. Daarnaast is ook een regendouche een optie. De bredere straal van een regendouche zorgt voor een fijnere douche ervaring en tegelijkertijd houdt het de warmte in de badkamer op peil. Omdat deze grotere regendouches vaak wel meer water gebruiken is het noodzakelijk om wel een douchegoot te gebruiken aangezien deze ook meer water kan verwerken.

Geef een reactie