Hoe linkbuilding zorgt voor online groei in je onderneming

Nieuws

Wanneer je graag wilt groeien met je onderneming, zijn er verschillende strategieën in te zetten die dit kunnen realiseren. Je kunt ervoor kiezen om te adverteren, maar kun je ook kiezen voor een langetermijnstrategie, SEO. Je zult organisch groeien met je websites, om zo betere zoekposities te behalen in je onderneming. 

Een bekende online strategie die zal zorgen voor een hogere waardering in de zoekmachine, is linkbuilding. Hierbij draait het om het verkrijgen van backlinks van externe websites, die jouw websites omhoog zullen helpen. Hoe kun je linkbuilding nu inzetten en wat kan een SEO bureau voor jouw onderneming betekenen? Laten we er eens naar kijken!

Waar moet je op letten bij linkbuilding?

Er zijn meer dan 200 factoren die invloed uitoefenen op de zoekresultaten van jouw website, maar is linkbuilding toch wel de bekendste factor. Wellicht denk je dat hoe meer links je verzamelt, hoe beter dit is voor je website, maar is dit systeem woordig niet meer zo. De zoekmachine kijkt namelijk steeds meer naar de kwaliteit en relevantie van de backlinks naar jouw website. 

De linkwaarde van een externe website is bijvoorbeeld erg belangrijk. Wat is de waarde van de externe website, die kan zorgen voor een boost van mijn eigen waarde? Soms is dit nog erg lastig, maar kun je er ook voor kiezen om de linkbuilding strategie uit te besteden aan een SEO bureau!

Kies voor een uitbesteding aan een seo bureau!

Nu kun je natuurlijk zelf aan de slag gaan met linkbuilding, maar kun je voor het juiste linkbuilding advies het beste terecht bij een linkbuilding specialist van een SEO bureau. Vanuit een nulmeting kijkt het SEO bureau naar je huidige posities en wat de zoekintentie is van je doelgroep. Er wordt gekeken naar relevante zoekwoorden en mogelijkheden, waarna de focus URL’s worden vastgesteld en er een maandelijkse optimalisatie zal plaatsvinden. Je zult een maandelijks rapport ontvangen en zie je op het dashboard wat de verbeteringen en huidige zoekresultaten zijn!

Laat je adviseren door een linkbuilding specialist 

Een SEO bureau heeft vele specialisten in dienst die jou het beste linkbuilding advies zullen geven. Zo kun je sparren met de specialisten over wat nu verstandig is voor jouw onderneming, om hier vervolgens een strategie op te baseren. Een linkbuilding specialist zal je linkbuilding advies geven over de URL-structuur van de website, het linkprofiel en waar er de komende maanden op gefocust zou moeten worden, om zo kwalitatieve backlinks te verzamelen en de maximale groei met de onderneming te realiseren. De waardering binnen Google zal iedere maand verbeteren, wat zich op de lange termijn zal uiten in meer bezoekers op de websites, meer conversies en uiteindelijk een hogere omzet en winst voor jouw onderneming!

Geef een reactie