Hoe richt je je woonkamer in?

Nieuws

De woonkamer is een belangrijke plek. Het is de plek waar je even goed tot rust kunt komen, waar je helemaal jezelf kunt zijn. Het is derhalve van belang dat je woonkamer goed is ingericht. Dit is echter een stuk makkelijker gezegd dan gedaan. Waarom? Omdat de realiteit nu eenmaal is dat de meeste mensen niet zo’n goede smaak hebben en dat inrichten best wel moeilijk is. Zomaar iets doen, daar kom je niet zo snel mee weg in de interieurwereld. Daarom gaan we je een handje helpen. Waarom? Omdat we vinden dat iedereen het verdient om een fijne woonkamer te hebben. Daarom gaan we maar eens snel aan de slag met je een beetje op gang helpen. Let er wel op dat we niet alles gaan voorkauwen voor je. Je moet zelf een interieur samenstellen, wij geven slechts tips. 

Ruimte

Allereerst is het belangrijk om te kijken naar de ruimte. Waar wil je wat hebben en hoe komt dit tot uiting? Heb je dan nog de ruimte om te bewegen of heb je stiekem alles volgepropt met planten en accessoires. Wij raden je aan om te kiezen voor een ruime opstelling. Neem nu bijvoorbeeld een dressoir met je televisie waar je je bank tegenover hebt staan. Hier tussen zet je een tafeltje en onder de bank en het tafeltje plaats je een Ziegler tapijt. Zo heb je met heel weinig spullen al heel veel sfeer gemaakt. Je hebt lekker de ruimte, maar door het tapijt heb je het een beetje opgevuld. Let er wel op dat je met je vintage kleed niet te klein gaat. Het is een veelgemaakte fout dat mensen een piepklein kleedje onder een grote bank en tafel plaatsen. 

Kleur

Dan de kleuren. Je moet er op letten dat het geen uniform geheel wordt qua kleur. Het moet bij elkaar passen, maar er mag best contrast zijn. Denk bijvoorbeeld eens aan donkerblauw en lichtgroen. Kijk naar combinaties met kussens, muren, kasten, banken en ga zo maar door. 

Persoonlijkheid

Dan is het nog zaak om een beetje van jou toe te voegen aan het interieur. Laten zien dat jij er woont is belangrijk en dit doe je d.m.v. de juiste accessoires. Als jij bijvoorbeeld heel erg van films houdt, kun je wat stijlvolle, zwart witte foto’s uit films ophangen. Doe dit in een leuke, niet te statische vorm en je bent al een heel eind. 

Geef een reactie