Houd je hooikoorts onder controle met deze tips!

Nieuws

De lente is eindelijk in aantocht! Vele mensen verlangen al enige tijd naar het zonnige weer en de hogere temperaturen, maar voor hooikoortspatiënten brengt de lente ook een hoop ongemakken met zich mee. Heb jij last van hooikoorts en wil je weten wat je kunt doen om je allergieën enigszins onder controle te houden? Lees dan deze blogpost vol met informatie en handige tips!

Medicatie bij hooikoorts

Wanneer je hooikoorts hebt, kun je hiervoor medicatie krijgen van de huisarts. Ook kun je sommige medicijnen zonder recept bij de drogist aanschaffen. Dit is handig wanneer je twijfelt of er sprake is van hooikoorts en wilt kijken of de pilletjes hiervoor effect hebben. De meeste mensen maken gebruik van een combinatie van pilletjes en een neusspray. Eventueel kun je ook nog oogdruppels aanschaffen. Neusspray kopen, kan ook bij de drogist bij jou in de buurt. Zo heb je je medicatie snel in huis. Het is tevens raadzaam om op tijd met je medicatie te beginnen. Al voor de pollen veelvuldig in de lucht hangen. Zo heb je er het meeste effect van!

Blijf je hooikoorts de baas met deze tips

Mensen met hooikoorts reageren allergisch op verschillende soorten stuifmeel. Echter kan dit onderling erg verschillen. Sommige mensen zijn zeer allergisch voor boompollen en weer anderen voor graspollen. Laat testen waar jij allergisch op reageert zodat je de pollenradars in de gaten kunt houden. Zo weet je wanneer je het ergste kunt verwachten en kun je je medicatie hierop aanpassen.

Ook is het noodzaak om zoveel mogelijk pollen te vermijden. Natuurlijk kun je nog wel naar buiten, maar ga bijvoorbeeld niet in een grasveld liggen wanneer de graspollen hoog zijn. Ga ook niet zelf het gras maaien, en wanneer iemand anders dit doet, kun je het beste je ramen en deuren sluiten en even binnen gaan zitten. Hang ook nooit je was buiten om te laten drogen wanneer de lucht vol met stuifmeel zit.

Verder is het slim om een zonnebril te dragen wanneer je naar buiten gaat. Zorg voor een grote zonnebril die je ogen goed afdekt. Zo irriteren je ogen al een stukje minder erg. Ook kun je wat vaseline rondom je neus smeren zodat je minder geprikkeld raakt van het stuifmeel. Heb je jeukende ogen? Hoe groot de neiging om te wrijven ook is, doe dit niet! Wat je wel kunt doen is een koud, nat washandje maken en deze op je ogen leggen. Dit verlicht de ergste jeuk. Tot slot is het verstandig om jezelf en je kleding vaker te wassen zodat pollen hiervan verwijderd worden. 

Geef een reactie