Is het beter om producten te kopen die geen palmolie bevatten?

Nieuws

We worden ons steeds bewuster van de schade die de mens aanricht in de natuur. Hierbij kun je waarschijnlijk zelf al een hoop voorbeelden bedenken. De plastic soep in de zee is bijvoorbeeld een van de meest tot de verbeelding sprekende voorbeelden van de negatieve invloed die de mens heeft op het milieu. Ook het regenwoud gaat langzaam maar zeker kapot door toedoen van de mens. Je denkt misschien dat jij hier zelf amper invloed op hebt, maar je kunt zeker iets doen. Door een klein beetje bij te dragen aan het verminderen van deze schade, draag je in ieder geval je steentje bij. 

Het is zeer goed dat veel mensen hun best doen om zo min mogelijk schade aan te richten aan het milieu. Er zal ook niemand zijn die hier op tegen is. Echter, het is wel van belang dat je een goede manier kiest om invloed uit te oefenen op het milieu. Er zijn namelijk ook mensen die zichzelf niet goed informeren waardoor zij eigenlijk helemaal niet weten of het wel zo goed is wat ze doen. Een voorbeeld hiervan zijn de mensen die sinds enkele jaren geen producten meer kopen waar palmolie voor is gebruikt. Dat komt doordat palmolie afkomstig is van palmbomen die in veel regenwouden te vinden zijn. 

Waarom vermijden zo veel mensen palmolie?

Er zijn dus veel mensen die het gebruik van palmolie zo veel mogelijk proberen te vermijden. Echter, dit heeft niet altijd het effect dat zij willen bereiken. Deze mensen denken vaak dat alle palmolie wordt gewonnen door middel van het kappen van bomen uit het regenwoud. Dit is zonde van de bomen die er al jaren staan en bovendien hebben veel dieren hier last van. Echter, het is niet zo dat dit de manier is waarop alle palmolie gemaakt wordt. Er zijn tegenwoordig namelijk ook genoeg plekken waar duurzame palmolie wordt gemaakt. Deze olie hoef je niet te vermijden aangezien deze niet bijdraagt aan het vernietigen van het oerwoud. 

Koop alleen duurzame palmolie

Voordat je alle palmolie gaat vermijden, is het slim om je eerst eens te informeren over het onderwerp: ‘what is palm oil?’ Er zijn tegenwoordig namelijk genoeg producten die enkel duurzame palmolie gebruiken. Duurzame palmolie wordt niet gewonnen uit willekeurige stukken regenwoud, maar uit speciaal daarvoor geplante palmbomen. Als deze zijn gekapt, worden er weer nieuwe bomen geplant waardoor alles in balans blijft. Er is niets mis met deze palmolie, maar palmolie die niet op een duurzame manier is geproduceerd moet je toch echt proberen te vermijden.

Geef een reactie