Overal super snel met de elektrische fiets!

Nieuws

Wil je graag snel op je werk of een afspraak komen, zonder veel moeite? Dan is een gazelle elektrische fiets misschien iets voor jou! In dit blog lees je alles over elektrische fietsen: wat ze zijn, welke soorten er zijn, zoals de cortina e bike, en waar je ze kunt kopen. Ook vertellen we je wat je moet weten voordat je een elektrische fiets koopt. Benieuwd naar alle voordelen? Lees dan snel verder!

Fietsen met een motor

Elektrische fietsen zijn fietsen met een motor die je helpt bij het trappen. Er zijn verschillende soorten elektrische fietsen, maar de meeste hebben een trapondersteuning tot 25 kilometer per uur. Je kunt ze soms ook vinden met een snelheid van 45 kilometer per uur, maar dat is minder gebruikelijk. Deze snellere modellen worden vaak gezien als bromfiets of scooter en hebben dus andere regels.

Er zijn twee soorten elektrische fietsen: pedelecs en speedpedelecs. Pedelecs zijn de meest voorkomende soort en hebben een motor die wordt aangestuurd door je trappers. Dit betekent dat je niet altijd trapondersteuning hebt, maar alleen wanneer je aan het trappen bent. Speedpedelecs zijn iets sneller dan pedelecs en hebben ook een motor die wordt aangestuurd door je trappers. Echter, bij speedpedelecs is de trapondersteuning constant aanwezig, waardoor ze iets sneller zijn.

Meer keuze online

Elektrische fietsen kun je kopen bij verschillende winkels, maar de meeste mensen kopen ze online. Dit is een stuk gemakkelijker en je hebt vaak meer keuze. Als je elektrische fiets gaat kopen, moet je wel op een aantal dingen letten. Zo moet je goed kijken naar de accu en motor van de fiets. Deze moeten van goede kwaliteit zijn, want anders gaat de fiets snel kapot. Ook is het belangrijk dat de fiets een goede vering heeft, zodat je niet steeds uit je stoel vliegt wanneer je over een oneffenheid in het wegdek fietst.

Een elektrische fiets is dus perfect als je snel op je werk of een afspraak moet komen. Je hoeft minder moeite te doen en je bent toch sneller dan wanneer je met een normale fiets zou gaan. Als je erover denkt om een elektrische fiets te kopen, let dan wel op de kwaliteit ervan. Zo weet je zeker dat je niet snel een nieuwe hoeft te kopen! Ben jij enthousiast geworden? Kijk dan snel online voor alle verschillende soorten elektrische fietsen die er zijn! Wie weet vind je wel jouw perfecte match.

Geef een reactie