Waar kun je kartonnen dozen kopen?

Nieuws

Waar kun je kartonnen dozen kopen? Heb je er eigenlijk wel eens bij stilgestaan hoe handig kartonnen dozen zijn én hoe vaak we ze gebruiken? Onbewust gebruikt iedereen ze dagelijks. Maar waar zijn ze allemaal zo nuttig voor? Om het makkelijker te maken, maak ik onderscheid in drie soorten dozen. Je hebt dozen om spullen in op te bergen, dozen om goederen in te verzenden en dozen die functioneren als cadeauverpakking.

Verschillende soorten dozen

De eerste categorie kent iedereen wel. Als je gaat verhuizen zijn verhuisdozen een must-have, zodat je makkelijk je spullen kunt vervoeren. Maar dozen zijn ook enorm handig om spullen in te stoppen die je weinig gebruikt. De doos verdwijnt vaak op zolder of in de garage, zodat de spullen uit het zicht zijn. Opgeruimd staat netjes! Daarnaast bestaat er ook nog zoiets als ordnerdozen. Zoals de naam al zegt: hier kun je belangrijke documenten in ordenen. Op deze manier kun je makkelijk overzicht bewaren. 

Dozen om goederen in te verzenden heb je écht in alle soorten en maten. Er bestaan bijvoorbeeld speciale dozen waar precies een boek inpast. Dit is handig als je een boek onbeschadigd wilt verzenden. Maar er bestaan ook kalenderdozen, brievenbusdozen, drukwerkdozen en nog veel meer. Je kunt het zo gek niet bedenken!

Bij de laatste categorie kun je bijvoorbeeld denken aan geschenkdozen, wijndozen en vensterdozen. Rond deze periode van het jaar, de feestmaanden, neemt de populariteit van deze categorie enorm toe. Denk bijvoorbeeld aan bedrijven die kerstpakketten versturen. Of aan mensen die hun naasten willen verwennen. Het cadeau moet natuurlijk voorzien worden van een feestelijke aankleding en daar zijn geschenkdozen uitermate geschikt voor.

Dozen kopen

Dozen zijn er dus in allerlei soorten en maten. Je kunt allerlei soorten kiezen. Er zijn gelukkig niet alleen maar standaard dozen. Naast de verschillende types en formaten bestaat er ook nog verschil in uiterlijk. De bekendste is natuurlijk de bruine doos, maar dozen kunnen ook een andere kleur hebben. Een doos hoeft niet persé egaal te zijn van kleur. De doos kan ook voorzien zijn van een patroon of een tekst.

Zo, nu weet je alles over verschillende soorten kartonnen dozen. Althans, bijna alles. Je wilt nu natuurlijk nog weten waar ze verkrijgbaar zijn. Je kunt ook gewoon online dozen kopen. Alle soorten dozen zijn online te bestellen. En natuurlijk zorgen de webshops ervoor dat je doos goed verpakt wordt, zodat je bestelling onbeschadigd bij je wordt bezorgd!

Geef een reactie