koffiebonen

Koffiemomentjes!

Nieuws

Vroeger moest ik van het koffie drinken niets weten. Als ik tiener vond ik het niet lekker ruiken en het smaakte veel te bitter. Zelfs met alles er in (veel melk en suiker) vond ik het werkelijk waar niet om te drinken. Mijn ouders zeiden altijd dat je koffie moest leren drinken maar daar geloofde ik eigenlijk niet zo ik. Ook tijdens mijn opleiding heb ik de koffie links laten liggen. Ik dronk liever thee of cola.

Koffie leren drinken

Hoe de situatie is gaan veranderen, weet ik niet meer zo goed. Wel weet ik het moment dat ik het ben gaan drinken nog wel ongeveer. Tijdens mijn tweede echte baan merkte ik dat ik ineens koffie was gaan drinken. Het was niet per se een bewuste keuze en vond het ook niet super lekker maar ik vond het effect van cafeïne wel heel fijn. Dus bleef ik het wel drinken maar zonder veel plezier. Tot ik op een gegeven moment bij een klant thuis kwam die een koffie zetapparaat had dat zelf de bonen maalde. Na het drinken van die koffie was ik meteen verkocht! Ik wist niet dat het ook zo lekker kon smaken!

Roer om

Tot dan toe had ik niet eens een koffiezetapparaat in huis omdat ik het meestal op mijn werk dronk. Als ik thuis toch een kopje koffie wilde, dan gebruikte ik oploskoffie.

Na die afspraak heb ik besloten om zelf een apparaat aan te schaffen dat de bonen kon malen. Ook moest ik zelf koffiebonen kopen . Ik kan je wel vertellen dat er een wereld voor mij open ging! Ik wist niet dat er zo enorm veel keuze was in verschillende koffie bonen. Inmiddels heb ik bonen gevonden die ik erg lekker vind. Toch maak ik er een soort sport van om weer nieuwe soorten te ontdekken. Je weet natuurlijk maar nooit of er nog een koffieboon bestaat die nog lekkerder smaakt dan de boon die ik nu op nummer een heb staan.

Dit probeer ik dan op mijn eigen manier uit te proberen. Zodra het tijd is om nieuwe bonen te bestellen, bestel ik er ook altijd een kleine verpakking (meestal is dat 250 gram) van een andere soort bij. Zodra ze binnen zijn is het uitproberen geblazen. Zelf heb ik een lijst gemaakt waarop ik heb gezet wat ik lekker vind en waarom. Een beetje als een wijnproeverij maar dan met koffie.

Zo, nu is het weer tijd voor een lekker bakkie.

Geef een reactie