Met de juiste vaccinaties kan je op vakantie naar jouw paradijs

Nieuws

Reizen naar een paradijs. Dat is natuurlijk iets wat we allemaal graag zouden willen doen. Uiteraard heeft de term paradijs voor iedereen een andere betekenis. De meeste mensen zullen hierbij denken aan een ver land waar ze kunnen genieten van lekker weer. Op de wereld zijn er gelukkig genoeg opties waar je daarbij aan kan denken. Het is dan ook zeker mogelijk om naar jouw paradijs te gaan reizen. Daarvoor is het aan te raden om te kiezen voor een bestemming waar je met het reisgezelschap van kan gaan genieten. Natuurlijk zijn er veel verschillende opties. Het is vooral fijn als je op een veilige manier van de vakantie kan genieten. Daarom is het soms verstandig om te kiezen voor een vaccinatie die je kan beschermen tegen ziektes uit verre landen. 

 

Gele koorts

Gele koorts is een van de ziektes die je in een ver land op kan lopen. Wanneer je gaat reizen naar jouw eigen paradijs is dat uiteraard geweldig nieuws. Als dit land zich echter bevindt in een continent als Afrika of Zuid-Amerika, kan het handig zijn om te bekijken of je een bepaalde vaccinatie nodig hebt. Sommige van deze landen hebben namelijk ziektes die we in het westen van Europa niet echt meer tegen komen. Ons lichaam is dan ook niet gewend aan deze ziektes. Een gele koorts vaccinatie kan dus een handige optie zijn. De inenting gele koorts zal je maar een keer in je leven nodig gaan hebben. Daarna kan je dus gaan reizen wat je maar wilt zonder het risico te hebben dat je ergens gele koorts oploopt. Zo krijg je ook geen last van de symptomen, zoals koorts en geelzucht.

 

DTP

Andere ziektes die je tegen kan komen in verre landen die je kan vinden in continenten als Azië, Afrika en Zuid-Amerika zijn bijvoorbeeld polio, difterie of tetanus. Om te voorkomen dat je deze ziektes op kan lopen is het aan te raden om te kiezen voor een DTP vaccinatie. Wanneer je deze vaccinatie krijgt zal jouw lichaam beschermd zijn tegen deze drie nare ziektes. Stuk voor stuk kunnen ze namelijk voor vervelende symptomen zorgen. Je zal niet van de reis kunnen genieten als je tijdens de vakantie te maken krijgt met een van deze ziektes. Daarom is het aan te raden om jezelf te laten vaccineren tegen deze ziektes. Op deze manier kan je dus op een veilige en gezonde wijze van jouw verre reis naar het paradijs gaan genieten.

Geef een reactie