Osb plaat

Osb plaat kent vele toepassingen

Nieuws

Osb plaat lijkt niet zo bijzonder, maar dat is het wel! Je kunt er namelijk van alles mee doen. Een muurtje zetten, een vloertje leggen, meubels maken, spullen in versturen, noem maar op. Osb plaat is van alle markten thuis. Je kunt Osb plaat in diverse diktes bestellen, precies die dikte die je nodig hebt voor jouw klus. Ga je een nieuwe carport plaatsen? Dan kun je Osb plaat goed gebruiken als bekleding voor de palen en natuurlijk voor het dak. Deze platen gebruik je als ondergrond, je zult er daarna nog wel wat op of tegen moeten zetten, maar voor de constructie zijn deze platen ideaal!

Osb plaat is de ideale basis voor je bouwwerken

Eigenlijk is het jammer dat je, als je klus helemaal af is, niets meer ziet van de constructie. Vaak kost de constructie haast nog meer geld dan de afwerking. Om de kosten wat in te perken, kun je kiezen voor Osb plaat. Deze platen zijn goed te be- en verwerken. Zo kun je voor niet al te veel geld een goede basis maken. Een basis die je kunt afwerken op de manier die jij voor ogen hebt. Een muurtje van Osb kun je afwerken met behang, met stuc of met verf. Een vloertje van Osb kun je betegelen of met laminaat of vloerbedekking bedekken.

Osb plaat voor het zelf maken van meubels

Heb je bedacht dat je een leuk bankje of een mooie tafel wilt maken? Dan kun je hiervoor heel goed Osb plaat gebruiken. Het is dan wel belangrijk dat je een zaag van goede kwaliteit gebruikt. Je wilt immers geen splinters. Deze plaat is goed te bewerken en daardoor goed geschikt voor het maken van je eigen meubels. Doordat het materiaal compact is geperst, heb je niet te maken met stukken hout van mindere kwaliteit. Ook kom je geen knoesten of gaten tegen. Zo weet je zeker dat je meubel, na behandeling met verf en lak, mooi is en blijft.

Osb plaat gebruiken als verpakkingsmateriaal

De dunne Osb plaat is goed te gebruiken als verpakking voor kwetsbare spullen die je via een pakketdienst wilt laten bezorgen. Je kunt hier dan denken aan serviesgoed of vazen of andere kwetsbare spullen. Door een kistje van deze plaat te timmeren en dit te vullen met bijvoorbeeld luchtzakjes of schuimnoodles zorg je ervoor dat de spullen die jij verstuurt in goede staat op de plaats van bestemming aankomen.
Osb plaat

Geef een reactie