Trendy en zomers: het Bohemien interieur

Nieuws

Ben je op zoek naar een opvallende, relaxte woonstijl die invloeden van wereldreizen en exotische elementen bevat? Dan is een bohemien interieur echt iets voor jou. Deze interieurstijl is perfect voor de zomer, maar ook door het jaar heen is het een prachtig design voor elke woning. Met een bohemien interieur breng je het tropische dichter bij je thuis: wie wilt dat nu niet? Zeker voor de liefhebbers onder ons die graag ‘out of the box’ denken is het bohemien interieur de ideale stijl. Lees meer over deze hippe woonstijl en hoe je deze zelf kunt toepassen in jouw eigen huis.

De eigenschappen van een bohemien interieur

Het bohemien interieur is haast het tegenovergestelde van de meeste moderne interieurstijlen, zoals een design interieur. Bij een zo'n interieur draait het om strakke lijnen en moderne uitvoeringen van meubels, waarbij vooral de kleuren zwart, wit en grijs gebruikt worden. Dit is echter niet het geval bij een bohemien interieur: bij deze stijl wordt er veel geëxperimenteerd met verschillende kleuren, prints en materialen. Zo ontstaat er een combinatie van verschillende vormen en texturen!

Een bohemien interieur is kenmerkend voor het verwerken van exotische materialen. Er worden dus veel buitenlandse items gebruikt, zoals lampen uit Marokko, Zuid-Afrikaanse maskers en Perzische tapijten. Bij zo’n gevarieerde mix van verschillende materialen past een epoxyvloer perfect. Zulke vloeren zijn namelijk eentonig van kleur (bijvoorbeeld gebroken wit of lichtgrijs) en strak en zorgen dus voor een mooie balans tussen alle kleuren en prints. 

Het kleurenpallet en de verwerking van natuurlijke materialen

Bij een bohemian stijl gaat het meer om de aankleding dan om de ruimte zelf. Deze ruimtes worden dus veel versierd met exotische materialen in felgekleurde prints, zoals een aztec-print tapijt. Door de combinatie van verschillende kleuren kan het soms erg druk overkomen. In dat geval kan je kiezen voor een meer rustgevend kleurenpallet, met bijvoorbeeld een neutrale kleur (gebroken wit) als basis, gecombineerd met aardse kleurtinten. Dit kun je doen door een vloer van gebroken wit te combineren met planten of accessoires met een tropische print.

Wil je liever helemaal voluit gaan en een echt bohemisch sfeertje creëren? Kies dan voor een bohemian stijl met opvallend bonte kleuren, zoals roze, oranje en geel. Verwerk veel drukke, kleurrijke prints in je meubels en accessoires. Je kunt ervoor kiezen om dit te balanceren met een neutraal gekleurde vloer of ga voor een bruine vloer voor een warmer tintje. 

Ga je voor het rustgevende bohemian sfeertje? Combineer dan een neutrale basiskleur met groene accenten. Planten zorgen al voor een groen tintje, maar accessoires met tropische prints mogen niet ontbreken. Of toon meer lef met een tropische print op de muur. Hiertegenover staat een uitgesproken bohemian stijl met veel kleur. Dit zie je vooral terug in drukke, kleurrijke prints. Dus geen zwart-wit vloerkleed – dat overigens wel perfect past bij een rustgevend sfeertje – maar juist een gekleurd aztec tapijt. Roze, oranje, turquoise en geel zijn kleuren die voor het vrolijke Ibiza-sfeertje zorgen.

 

Geef een reactie