Op een motor door de wereld

Nieuws

Een van de boeken die het meeste indruk op mij heeft gemaakt, is het boek 'Zen en de Kunst van het Motorhoud' van R.M. Pirsig. Hierin beschrijft Pirsig een motortocht van een vader en zijn zoon over de uitgestrekte wegen in dunbevolkte Amerikaanse staten. Het beschrijft niet alleen de reis, maar ook de relatie die motorrijders hebben met hun motor. Sommigen zien hun motor alleen als het vehikel dat hen van A naar B brengt. Zolang de motor doet wat hij moet doen, houden ze zich verder niet met de techniek bezig. Andere motorliefhebbers kennen hun motor juist door en door. Ze kennen ieder onderdeel en ieder schroefje. Als er iets niet helemaal in orde is, dan horen ze dit aan het brommen of voelen ze dit aan een specifiek trillinkje van de motor. Deze motorliefhebbers kennen hun motor bijna nog beter dan dat ze hun vrouw of hun kinderen kennen. Hoe het ook zij, het meesterlijke boek van Pirsig heeft mijn liefde voor de motor aangewakkerd.

Mijn eerste motor

Mijn eigen ouweheer was nooit het type voor een motor, maar ik heb altijd de droom gehad om ooit zelf een motor te hebben en daar dan een tocht mee te maken met mijn zoon of dochter. Net zoals in 'Zen en de Kunst van het Motoronderhoud'. Een kind heb ik (nog) niet, maar wel sta ik op het punt om een motor te kopen. Ik heb een tweedehands Yamaha op het oog. Zodra ik mijn motorrijbewijs heb gehaald, schaf ik hem aan!

De ideale motorverzekering

Aangezien ik nog lang niet het niveau bereikt heb dat ik elk schroefje van mijn motor ken, of dat ik in staat zou zijn om mijn eigen motor te repareren als dit nodig is, heb ik veel tijd besteed aan het vinden van een goede motorverzekering. Hiervoor heb ik in Combimotors een erg handige website ontdekt. Je kunt daar namelijk motorverzekeringen vergelijken, waardoor je de motorverzekering vind die het beste bij jou past. Ik heb de ideale motorverzekering voor mijn toekomstige Yamaha al gevonden. Hierdoor ga ik ook als onervaren motorrijder met een gerust gevoel de weg op. Langzaam maar zeker wil ik vervolgens steeds beter mijn motor leren kennen, zodat ik een echte expert word. En als ik dit stadium heb bereikt, heb ik alleen nog een zoon of dochter nodig om mee over de uitgestrekte wegen van Amerika te reizen. Ik ga het er eens met mijn vriendin over hebben!

Geef een reactie