VPN reviews

Zit jij lekker anoniem op internet?

Nieuws

Nou, dat kun je dus vergeten. Je bent, via je IP-adres altijd te achterhalen. En vaak merk je dat ook. Dan heb je op één van de grote zoekmachines naar iets gezocht en prompt staat je hele Facebook vol met vergelijkbare advertenties en andere content. Over het algemeen is dat helemaal niet erg. Je doet immers niets illegaals en je vindt het soms zelfs wel handig dat je ook op Facebook een handje wordt geholpen. Maar wat nu als je dat niet wilt. Dan zul je op zoek moeten naar een goede VPN verbinding. Een anonieme server die ervoor zorgt dat jij op internet echt anoniem bent. Maar welke kies je dan? Gelukkig bestaan er VPN reviews. Hier kun je goed checken welke VPN verbinding het best bij jou past.
VPN reviews

Wat is VPN eigenlijk?

VPN staat voor Virual Private Network. Het zorgt ervoor dat je anoniem op internet kunt en dat je een extra beveiliging hebt. De laatste tijd hoor je steeds vaker over datalekken en hackers die mail weten te onderscheppen. Wanneer jij bent aangesloten op een VPN dan kan dat niet meer gebeuren. Je verstuurt dan verzegelde mail, die ook nog eens in geheimschrift staat. Die mail stuur je niet vanaf je eigen adres, maar vanuit een aparte postbus. Het is dan voor kwaadwillenden onmogelijk om jouw mail te onderscheppen en er ook nog iets mee te doen.

Is de informatie in mijn database dan veilig

Ja. Je slaat je informatie namelijk niet meer zomaar ergens op. Het wordt, als het ware, achter een dikke kluisdeur bewaard en jij bent de enige die de sleutel en de toegangscode heeft. Zo voorkom je dat belangrijke, persoonsgevoelige informatie, zoals bijvoorbeeld patiëntendossiers, op straat komen te liggen. Je moet echter wel altijd goed kijken met welke VPN aanbieder je in zee gaat.

Hoe kies ik?

Als particulier en leek is het bijna niet te doen om alle opties te bekijken. Je kunt je dan beperken tot de site die ik hierboven noemde. Daar staan diverse VPN aanbieders op een rijtje met alle specificaties erbij. Kijk bijvoorbeeld eens bij VPN Nord review. Je ziet dan heel duidelijk waar de plussen en de minnen zijn. Aan de hand daarvan kun je een weloverwogen keuze maken. Hou er rekening mee dat “gratis VPN” nooit helemaal aan je wensen zal voldoen. Dan is toch nog vaak je privacy in het geding. Voor maar een paar Euro per maand koop je goede privacy.

Geef een reactie