father

Het is en blijft mijn vader

Nieuws

Mijn vader is sinds kort opgenomen in een verzorgingshuis. Door zijn grote zorgvraag en valgevaar durfde de thuiszorg het niet meer aan om mijn vader thuis te verzorgen. Mijn vader, genaamd Piet, heeft sinds 4 maanden de diagnose alzheimer. Al 2 jaar vertrouwde ik het niet, echter de huisarts van mijn vader zag de ernst niet en handelde uiteindelijk veel te laat. Door een heftige val, midden in de nacht, had mijn vader een gat in zijn hoofd en zijn arm gebroken. Hij heeft vermoedelijk minimaal 6 uur op de koude vloer gelegen totdat de thuiszorg aankwam. In overleg met de huisarts en uiteraard met mij werd mijn vader opgenomen als spoedopname.

 

 

Met een boodschappentas met kleding

Mijn vader werd opgenomen op dinsdagavond, hij kreeg een tasje met wat schone kleding mee. Het was een boodschappentas, behoorlijk armoedig. Zijn broeken waren ondertussen veel te groot geworden door het slechte zorgen voor hem, de thuiszorg had geen tijd om mijn vader te helpen met eten, naar eigen zeggen. Er werd mij gevraagd om bretels aan te schaffen voor mijn vader, zodat er niet gelijk een nieuwe garderobe aangeschaft hoefde te worden. Op internet bestelde ik twee paar bretels. De kleur zwart en bruin ben ik maar voor gegaan. Doordat zijn arm nu in het gips zit kan hij ook zijn eigen broek niet meer optrekken. De afgelopen weken zie ik mijn vader veranderen van een zelfstandige man naar een hulpbehoeftige man. Dit doet zeer. Wel weet ik dat hij nu in zeer goede handen is. De dames zijn heel erg aardig voor hem en hebben engelengeduld.

 

 

Bretels passen

Een dag na het ontvangen van de bretels ging ik even “op de koffie” bij Piet. Hij had toevallig ook bezoek van zijn buurvrouw, lieve vrouw ook. Het bloemetje stond al keurig op het water wat zij mee had gebracht. De koffie werd ondertussen ingeschonken. Tussen neus en lippen door besloot ik de bretels gewoon de passen. Dit ging goed, mijn vader vindt het namelijk echt niet prettig als ik aan hem zit te plukken. Hij voelt zich dan net een klein kind, naar eigen zeggen. De rollen behoren omgedraaid, snap ik ergens ook wel. De bretels paste, het waren namelijk dezelfde maat bretels. Ik liet gelijk de zwarte om, zijn broek zakte in ieder geval niet meer af. De dames waren blij met deze oplossing, het was zo vervelend dat zijn broek elke keer op zijn enkels zakte. Inmiddels heb ik ook een paar trainingsbroeken voor hem besteld, afwachten of hij dit ook accepteert. Het is en blijft mijn paps, ik zal er alles aan doen om hem nog een comfortabele tijd te bieden.

Geef een reactie