Warm voor de winter

Nieuws

Het begint echt fris te worden. Vorig weekend tikte we nog bijna de twintig graden aan maar de afgelopen week hebben we weinig zon gezien en vooral veel te maken gehad met frisse temperaturen, regen en wind. De winter is bijna hier en het is dan ook tijd om voorbereidingen te treffen. Ik weiger het koud te hebben deze winter. Maar omdat het weer daar niet zoveel omgeeft, zal ik het heft in eigen handen moeten nemen. In deze blog geef je tips over de beste manieren van warm blijven deze winter. Lees je mee?

Plaids en hete thee

Ik houd van thee. Niet iedereen is er gek op maar persoonlijk kan ik er geen genoeg van krijgen. Voor het echt koud wordt, sla ik altijd een voorraadje in. Vooral verse thee vind ik lekker. Het lijkt frisser te smaken. Kijk op internet of in de kleine theewinkeltjes in de grote steden naar smaken die jij lekker vindt en probeer deze gedurende de koude maanden uit. Natuurlijk kan je dit ook met koffie doen. Verschillende bonen in huis halen en gaan met die banaan. De winter vliegt voorbij als jij een maandenlange smaaktest doet. Haal een stapel plaids in huis en plof op de bank. Kopje warme drank erbij, film aan en dan ben je het gure weer alweer vergeten.

Bedekt het weer in

Maar aangezien je ooit van die bank af moet komen, is het ook handig om te weten hoe je warm blijft als je buiten bent. Laagjes, laagjes, laagjes. Door veel dingen over elkaar aan te trekken, komt de kou niet bij je huid. Ook helpt een water en winddichte winterjas daarbij. Let op dat je er niet als een soort Michelin mannetje uit gaat zien, dat is niet zo charmant ook niet als het koud is. Maar met laagjes heb je het wel lekker warm. En als je het gedurende de dag té warm hebt, kan je makkelijk een laagje uittrekken. Dat is makkelijker dan één van die plaids meenemen naar je werk of studie. Al moet ik zeggen dat ik daar absoluut niet op tegen ben.

Door deze blog lijkt het mij al duidelijk maar ik houd niet heel erg van de winter. Toch is het een terugkomend ding ieder jaar en moet ik er gewoon mee dealen. Dus dan geniet ik er maar van. Thuiskomen in een warm huis vanuit de kou geeft toch wel een hoop voldoening, meer dan in de zomer. Nou laat die winter maar komen.

Geef een reactie