vacation

Wat is de bestemming van jouw vakantie?

Nieuws

Met het hele gezin willen we in de zomervakantie op vakantie. Dit doen we ieder jaar, het is belangrijk om even een tijdje van huis te zijn. Thuis leef je in zo’n sleur altijd. We gingen de eerste jaren toen de kinderen klein waren graag naar hotels, de afgelopen jaren kozen we voor bungalows of een caravan. Totdat een vriendin van mij de tip gaf om eens de kijken naar een glamping tent.

 

Wat is glamping?

Mijn eerste vraag was dan ook, wat is glamping? Het klinkt heel gek. Het bleek een luxe uitgevoerde tent te zijn. Het is eigenlijk een soort ingerichte bungalow met toilet, badkamer en keuken. Vooral in de warmere landen zoals Italië en Spanje zijn deze tenten erg populair. Het is een nieuwe trend, eigenlijk van de laatste 5 jaar. Het was ten eerste instantie bedacht voor mensen die kamperen erg leuk vonden maar het dan wel weer vervelend vonden om met alle zooi te sjouwen. Logisch, daar heb ik zelf ook altijd een hekel aan. Op internet ware vele voorbeelden van een glamping tent, het zag er oprecht leuk uit. En het leek ook echt groot! Met 2 kinderen wil je wel een beetje de ruimte hebben, toch?

 

Het land uitkiezen, samen met de kinderen

De kinderen zijn inmiddels 10 en 13, ik vond het wel tijd worden dat zij eens mee mochten denken over de locatie. De afgelopen jaren zijn we meerdere malen daar Griekenland gegaan dus dat land viel sowieso af. Mijn voorkeur ging naar Italië en mijn man wilde liever naar Spanje. Het is allebei een behoorlijk eind rijden dus daar hielden we maar geen rekening mee. Het aanbod in Italië was ook groter dan in Spanje. De glamping tenten in Spanje waren ook minder luxe uitgevoerd. Ik had op internet een foto gezien van een glamping tent in Italië, omringt met olijfboompjes. Ik werd helemaal verliefd op die foto en kon het idee maar niet loslaten. Toen ik de foto liet zien aan mijn dochters, waren zij ook helemaal om. De keuze was gemaakt, het werd dit jaar Italië.

 

Geboekt, nu de dagen aftellen

Het boeken ging super simpel. Gewoon de gewenste dagen aanvinken op een internetwebsite. Vooral betalen was niet nodig, wel een kleine aanbetaling. Beddengoed en handdoeken waren geen verplichte afname dus dit kunnen we gewoon vanaf thuis meenemen. Overigens ook wel een leuk feitje, in sommige glamping tenten mag je huisdier mee! Niet bij allemaal hoor. Ik zag het toevallig staan op de website.

Geef een reactie