BH kopen, tips van een man

Nieuws

Een BH kopen is iets waar mannen niet aan hoeven te denken (tenzij je echt te ver bent gegaan deze zomer), maar de kennis van mannen reikt soms verder dan je denkt. In mijn blog van vandaag geef ik je tips bij het kopen van een BH. Wist je bijvoorbeeld dat maar weinig vrouwen zich laten informeren in een lingeriezaak. Misschien is het de onzekerheid? Feit is dat het toch mooi is als de man thuis een beetje kan helpen. Waar het meestal mis gaat is bij de cupmaat. Veel vrouwen denken wel te weten welke cupmaat ze hebben en kopen een simpele BH bij een simpele winkel en denken verder niet na. Niet goed voor je borsten!

De sleutel tot succes is passen

Wie de juiste BH wilt uitkiezen kan er niet omheen, je zult het pashokje in moeten. Er zijn een aantal onderdelen die dit belangrijk maken. Allereerst wat voor alle kledingstukken geldt, sommige maten verschillen per merk in grootte. Een C-cup kan voor een ander merk zomaar een D-cup zijn. Wat je daarnaast misschien ook wel weet is dat je cupmaat vaak veranderd. Borsten zijn eigenlijk gewoon een hoopje vetweefsel. Afvallen, aankomen, sporten, zwangerschap en ongesteldheid zijn bijvoorbeeld allemaal dingen die ervoor kunnen zorgen dat je cupmaat veranderd. Wist je dat een vrouw gemiddeld zes keer van cupmaat veranderd in haar leven? Ook ongesteldheid is een moment waarop je beter kunt vermijden om een bh te passen en kopen. Je lichaam houdt meer vocht vast, waardoor maten niet altijd kunnen kloppen. 

Voorkom klachten

Klachten voorkomen, doen we dat niet het allerliefste? Kies daarom altijd de juiste omvangmaat. Net zoals met schoenen kun je beter een iets strakkere maat kiezen, omdat de bh uiteindelijk altijd een beetje gaat rekken. Let ook goed op de bandjes en de sluitingen. Als de bandjes niet goed zitten, dan zet je al het gewicht op je schouders en nek. De sluitingen moet je altijd passen op het ruimste standje. Als de bh dan uitrekt, kun je standje twee en één nemen. 

 

En de laatste tip die ik als man graag wil meegeven. Als je in het pashokje staat en de bh zit goed, dan heb je nog maar één opdracht: flink schudden. En met flink schudden bedoel ik niet dat je helemaal duizelig moet worden, maar het geeft wel aan of je borsten op de juiste plek blijven zitten. 

Geef een reactie