De gezondheidsvoordelen van sauna’s en hot tubs

Nieuws

Sauna’s en hot tubs staan voornamelijk bekend als luxeproducten die rijke mensen aanschaffen. Vooral hot tubs lijken vaak in de grote tuinen van villa’s te staan en worden dan slechts een of twee keer per jaar gebruikt door de bewoners. Een grote geldverspilling voor mensen die te veel hebben? Toch is dit niet persé waar. Buiten luxeproducten zijn voor ontspanning zijn er namelijk ook heel veel gezondheidsvoordelen aan het gebruiken van hot tubs en sauna’s. Daarom kunnen het aanschaffingen zijn die gigantisch positieve voordelen op de levenskwaliteit kunnen hebben. In dit artikel bespreken we daarom de gezondheidsvoordelen van hot tubs en sauna’s.

Ontspanning

Zoals ik al aangaf zijn hot tubs en sauna’s bovenal ontzettend ontspannend. Dit betekent dat ze stress verminderen en de gebruiker tot rust brengen. Dit kan vele positieve gevolgen hebben zoals bijvoorbeeld een betere nachtrust en een lagere bloeddruk.

Sporten en spieren

Velen van ons hebben drukke levens en volle kalenders. We werken, hebben een familie, hobby’s en sporten natuurlijk. Vooral sporten is ontzettend belangrijk om gezond en fit te blijven. Maar na een goede sportsessie heb je vaak ook ontzettende spierpijn. Een sauna of hot tub kan ontzettend helpen bij het verminderen van spierpijn en sneller herstellen na een sportsessie. Daarom is het aanschaffen van en sauna of hot tub een ontzettend goede investering voor sportmensen. Wanneer je voor een sauna kiest kunnen wij aanraden om voor een infrarood sauna te gaan in plaats van een klassieke sauna. Een infrarood sauna is een sauna die direct inwerkt op de spieren.

Ouderdomskwalen

Wanneer je een dagje ouder wordt zul je ook meer te maken krijgen met ouderdomskwaaltjes. Iets wat daar vaak bij komt kijken zijn pijnlijke spieren en problemen met gewrichten. Ook hier kan het hebben van een sauna of hot tub ontzettend handig zijn om te helpen tegen deze ouderdomskwalen. Wanneer je last hebt van je spieren en gewrichten op latere leeftijd kan het ontzettend helpen om een paar keer per week in een hot tub of sauna te relaxen. Daarnaast heeft het ook positieve gevolgen op bijvoorbeeld de bloeddruk zoals ik al aangaf. Iets waar veel mensen op latere leeftijd ook problemen mee krijgen.

Koud nadouchen

Zowel een hottub als sauna zijn natuurlijk hete plekken en de hitte heeft positieve gevolgen voor je gezondheid. Maar je kunt een hot tub of sauna sessie het beste eindigen met een koud bad of een koude douche. Dit koelt alles weer af en heeft ook een positief effect op de spieren.

Geef een reactie