Op safari in Afrika

Nieuws

Voor aankomende zomer hebben mijn familie en ik een hele leuke reis gepland staan. Wij gaan naar Zuid-Afrika! Het is tijd om onze bucketlist af te strepen en onze eerstvolgende bestemming is Afrika. Mijn kinderen zijn super enthousiast en zijn elke dag plaatjes aan het opzoeken van de dieren die wij mogelijk gaan tegenkomen daar.

De voorbereidingen

Het is één maand voordat wij naar Zuid-Afrika vertrekken. De rondreis door Zuid-Afrika. We beginnen de eerste nachten in een luxe hotel waar we nog even kunnen ontspannen. Alles is geregeld en voorbereid. De vliegtickets zijn ook al besteld. Ik schrok wel even van de prijzen, maar gelukkig hadden wij hier al maanden voor gespaard. Wij willen de kinderen graag vanaf jonge leeftijd al heel veel mooie dingen meegeven. De vliegreis duurt een paar uur en de kinderen willen allemaal snacks en spelletjes meenemen voor in het vliegtuig. De indeling was ook nog een hele bevalling. Jacky wilde niet naast Amy, maar naast Rowan en Rowan wilde tussen mij en zijn vader in zitten.

Nu alles geregeld is, is het aftellen begonnen. Over twee weekjes gaan we de koffers inpakken. Veel zomerse kleding in ieder geval.

De reis gaat beginnen

Aangekomen op het vliegveld slaat het vakantiegevoel toe. Iedereen is over enthousiast en een klein beetje gespannen. Het komt niet vaak voor dat wij een lange vlucht maken. Eigenlijk hebben de kinderen het nog maar één keer eerder meegemaakt toen wij naar Bali gingen. Wij verwachten dit keer wat meer exotische dieren te zien.

Een paar uur laten zijn wij aangekomen op het vliegveld in Zuid-Afrika. Terwijl wij naar buiten lopen voelen we de warmte op ons lichaam. Ik begin gelijk te glimlachen. Het weer is prachtig, mijn vakantie kan al niet meer stuk. Onderweg naar ons hotel komen we al bijzondere dingen tegen. We reden langs een strand waar pinguïns leven. Jacky beweerde een haai gezien te hebben. Ik betwijfel het.

Bucketlist

Zuid-Afrika staat zeker weten hoog bovenaan mijn lijst. De mensen zijn vriendelijk en de natuur staat vol in de bloei. Tijdens onze safari zijn we de big five tegen gekomen. Dit was heel speciaal. Alles staat op camera. Amy, die nog geen 5 jaar is vond het allemaal nog een beetje spannend. Zij had meer affiniteit met het zwembad. Rowan blijft maar praten over dat hij een leeuw heeft gezien en Jacky wil niet meer naar huis. Iedereen is wel een beetje gewend geraakt hier. Doordat er geen tijdsverschil is met Nederland, konden wij oma en opa facetime in de middag en ons prachtige uitzicht laten zien.

De reis zit er alweer op en het is tijd om naar huis te gaan. Een onvergetelijke reis kun je het wel noemen. Wat zal er op onze volgende bucketlist staan?

Geef een reactie