Den Haag, Den Haag

Nieuws

Laatst was ik op zoek naar werk in Den Haag. Het was moeilijk vinden deze zomer met de vele bedrijven die stil lagen. Daarom ben ik naar een uitzendbureau Den Haag gegaan om aan de bak te komen. Hoe dat ging vertel ik je nu.

Cv advies

Na een prettige zoom call kreeg ik meteen iets nuttigs. Ze hadden naar mijn cv gekeken en hadden meteen tips om dit beter vorm te geven. Daarnaast hielpen ze ook ontzettend met doorvragen. Zo  hielpen ze bijvoorbeeld beter mijn hobby's uit te pluizen. Ik had er alleen badminton opgezet. Maar zij vonden het juist een aanwinst dat ik ernaast mijn eigen bier brouw. Ik had het er niet op gezet omdat ik dbang was dat de associatie met alcohol onprofessioneel zou lijken. Ze wezen me er echter op dat het ook initiatief, organisatievermogen en technisch inzicht demonstreerde. Daarnaast hielpen ze me te realiseren dat er allerlei projecten waren die ik bij mijn vorige werkgever gedaan had die super relevant waren voor mijn cv. Het eerste voordeel had ik al binnen, zelfs als ik niet van hun dienst gebruik ging maken.

Grotere bedrijven

Een ander voordeel wat ik ondervond is dat de grotere bedrijven veelal gebruik maken van uitzendbureaus. Grote partijen als Unilever zal je bijvoorbeeld niet zo snel op Indeed vinden als het gaat om de meer interessante jobs. Dat was voor mij relevant, wants als projectmanager zijn grote organisaties leuker om bij te werken dan kleine. Het strookt ook met mijn eigen expertise van het jongleren van stakeholders en interne reglementen.

Minder hoofdpijn

Het scheelt ook een boel zoekwerk. Het was een lange tijd terug dat ik weer solliciteerde dus het was wat onwennig. Ik werd ook verrassend moe van het constant checken van online platforms, op het ongezonde af. Het fijne was dat ik een dagje niet constant op f5 hoefde te drukken toen mijn nieuwe cv eenmaal bij het bureau lag. Ik denk dat ik me ook iets te panisch op de taak had geworpen achteraf. Maar ja, de banen lagen dan ook niet echt voor het oprapen met corona.

Breder dan gedacht

Uiteindelijk had ik een extra gelukje. Bij een partij werd mijn cv voorgelegd. Deze was niet de beste fit voor die positie, maar een andere positie die nog niet op de markt stond had precies iemand nodig zoals ik. Zo kreeg ik via het bureau een baan die ik zelf nooit had kunnen vinden die hartstikke tof is.

Geef een reactie