Deze spullen heb je nodig voor een verhuizing

Nieuws

Bij een verhuizing komt flink wat voorbereiding kijken. Ten eerste moet je natuurlijk al je spullen inpakken in verhuisdozen. Dit zal al flink wat tijd kosten. Maar er komt nog veel meer bij kijken. Je moet alles vervoeren, weer uitpakken en het nieuwe huis helemaal inrichten. Hoe bereid je je nou voor op een verhuizing? Dit begint uiteraard bij het verzamelen van alle benodigdheden. In deze blog lees je wat je allemaal nodig hebt voor een verhuizing. 

Noppenfolie

Noppenfolie, ook wel bubbeltjesplastic genoemd, is echt je beste vriend tijdens een verhuizing. Bij mijn vorige verhuizing wikkelde ik bijna alles in een flinke lading bubbeltjesplastic en alles bleef perfect in tact tijdens het vervoeren van de spullen. Een voordeel aan noppenfolie is dat het niet heel duur is en dat je het in grote ladingen kan inkopen. Bovendien kun je, indien je er voorzichtig mee omgaat, de folie best een aantal keer hergebruiken. Als er niet al te veel bubbels zijn geknapt, werkt het nog perfect als je het hergebruikt. Het gebruik van bubbeltjesplastic maakt je leven een stuk makkelijker bij het verhuizen, dus ik raad zeker aan om van te voren een goede hoeveelheid te kopen. 

Een busje

Bij een verhuizing, koop je uiteindelijk vaak nog wat nieuwe spullen. Of dit nou om meubels gaat of om andere artikelen, je zult dit allemaal moeten vervoeren naar je nieuwe huis. Vaak kom je na een uitje bij de IKEA toch met meer spullen terug dan je van te voren denkt, dus ik raad zeker aan om hiervoor een busje te huren. Je kunt een busje gewoon voor bijvoorbeeld 1 dag huren om langs alle meubelzaken en woonwinkels te gaan. Dit scheelt je enorm veel tijd en moeite dan wanneer je alles in je eigen autootje probeert te proppen. Dit busje kun je dan ook meteen gebruiken om oude meubels uit je oude huis naar de stort of kringloop te brengen. 

Professionele hulp

De laatste tip die ik zeker aan kan raden, is het inhuren van professionals voor de verhuizing. Vooral voor het vervoeren van alle grote en zware meubels, is het heel fijn als je professionele verhuizers hebt. Hoewel je dit natuurlijk ook zelf kan doen, zal het je nog vies tegenvallen hoeveel werk dit is. Bovendien hebben professionele verhuizers ook een grote verhuisbus waar alles in een paar keer in past. Als je dit zelf met een klein busje zou doen, ben je waarschijnlijk dagen bezig. Ook voor andere grote klussen zoals het leggen van de vloer in je nieuwe huis, kan het heel veel tijd en moeite schelen als je hier iemand voor inhuurt. 

Geef een reactie