Een autovakantie, hoe verzorg je dat?

Nieuws

Steeds meer wordt er gediscussieerd over de verschillende manieren van reizen, ofwel transport. Zo is het wel duidelijk dat al die vakantievluchtjes enorm slecht zijn voor het milieu. Maar aangezien de treinkaartjes nu nog enorm duur kunnen zijn, zeker voor een groot gezin, lijkt het misschien de enige optie. Niets is minder waar! Een autovakantie is namelijk de oplossing die je zoekt. Je denkt nu misschien alleen aan heel lang op een autostoel zitten richting je wintersportvakantie maar een autoreis heeft zeker zijn charmes. In deze blog vertel ik je daar wat meer over.

Waarom zou je?

Zoals ik al zei, zijn de andere veelvoorkomende manieren van transport vaak of te duur of zeer slecht voor het milieu. En aangezien een vakantie ervoor bedoeld is om te ontspannen wil je niet dat andere last hebben van jouw keuzes, of jijzelf door middel van een hoge transportrekening. Een autovakantie is ideaal omdat de meeste gezinnen al een auto bezitten en hier naast de standaard verzekeringen enkel benzine voor hoeven te betalen. Het maakt dan niet uit of je één persoon vervoert of vijf.

Goede voorbereiding

Maar voor alles geldt dat een goede voorbereiding het halve werk is. Ook in dit geval. Zo moet je in bezit zijn van een auto en als dat nog niet zo is maar wel iets is dat je overweegt raad ik deze Volvo xc70 occasion aan. Niet te duur maar wel een hoop profijt. Vervolgens komt het aan op het praktisch plannen van de autorit. Hoe ziet de route eruit? Zijn er snacks om in te pakken, hoeveel mensen kunnen rijden, past alles in de auto en zijn er verdere bijzonderheden om rekening mee te houden? Oh ja, en wijs iemand aan om de playlist samen te stellen. Of nee, dat kan je misschien beter zelf doen. Dan weet je ten minste zeker dat je goede muziek te horen krijgt gedurende de rit.

Enkel voetafdrukken in de sneeuw

En als je dan aankomt op je kerstvakantie wintersportbestemming dan heb je er al een hele nieuwe ervaring op zitten. Er is gekletst, gediscussieerd, en er zijn liedjes gezongen. Natuurlijk is het afhankelijk van je totale reistijd, wat er allemaal nog meer gebeurt zal zijn maar een nieuwe ervaring is het sowieso. Jij kan optimaal genieten van je welverdiende vakantie. Zonder het milieu te belasten en door meer tijd met je reisgenoten door te brengen. Dat klinkt toch perfect?

Geef een reactie