Motorrijden in paradijs

Nieuws

Alhoewel er aan motorrijden zekere risico’s vasthangen is het een ontzettend mooie hobby en passie. Niks is fijner dan de vrijheid die je voelt wanneer je motorrijdt. Maar hoewel motorrijden in Nederland natuurlijk ook leuk is, zijn er veel mooiere plekken om motor te rijden. Nederland is namelijk een ontzettend vlak land en op de snelweg in de file staan is nou niet bepaald een leuke manier van motorrijden. Het is dan ook een goed idee om motor te gaan rijden tijdens een reis naar een land of landen die een stuk mooiere wegen hebben. Aangezien we op deze website het regelmatig over paradijselijke bestemmingen hebben willen we in dit artikel in gaan op de beste landen en locaties om te gaan motorrijden.

Alpen

Het mooie aan Europa is dat we natuurlijk een fantastisch gebergte hebben liggen in het midden van Europa, de Alpen. Jaarlijks gaan hier vele mensen heen om te skiën en snowboarden of in de zomer om te klimmen en wandelen. Maar het is natuurlijk niet voor niets dat de meest beroemde wielrenwedstrijd ter wereld door de bergen in Frankrijk gaat. Er liggen hier prachtige wegen die door de bergen kronkelen. Perfect dus voor motorrijders om dynamiek te rijden. Een van de mooiste plekken in de Alpen om te gaan rijden is Italië. Italië is natuurlijk een prachtig warm land met een rijke geschiedenis. Vooral in het noorden van Italié vind je een stuk van de Alpen. Hier heb je dus wel het mooi Italiaanse weer maar ook de fantastische wegen die door de bergen kronkelen.

Sowieso is Europa een prachtig continent om doorheen te reizen met de motor. Mede door de vele culturen en verschillende klimaten kun je er ontzettend veel zien.

Nepal en Zuidoost-Azië

Zoals al duidelijk is uit het eerste deel van dit artikel ben ik een groot fan van motorrijden in de bergen. Het hoogste gebergte ter wereld is natuurlijk het Himalaya gebergte in Nepal. Nepal is een prachtig land om te bezoeken en motor te rijden. Houd er wel rekening mee dat je zelfs in het dal op gigantische hoogte rijd en dus tijd nodig hebt om te acclimatiseren. Wanneer je in het buitenland gaat motorrijden en zeker in armere landen zoals Nepal is het natuurlijk ook belangrijk dat je een goede motorrijverzekering hebt die internationaal dekt. Je kunt via verschillende websites je motorverzekering vergelijken. Op deze manier ga je goed voorbereid op reis.  

Geef een reactie