Wat reizen zo mooi maakt

Nieuws

Reizen doen we allemaal. Of dat nou een reis is naar een tropisch oord of een weekendje weg naar een bungalowpark in eigen land, soms heb je het gewoon even nodig om uit je eigen omgeving weg te zijn. Even fysiek weg komen uit de dagelijkse sleur maakt dan vaak dat je hoofd ook even losgekoppeld wordt van je zorgen. En dat stukje ontspanning kan vaak heel hard nodig en welkom zijn! Toch zijn we eigenlijk vaak alleen rond de zomervakantie bezig met reizen plannen. Terwijl iedereen die je het vraagt waarschijnlijk wel zal zeggen dat ze enorm houden van reizen of graag nog een keer een grote reis zouden willen maken in hun leven. Maar dat blijft vaak meer een verre droom en wordt alleen door sommigen echt een werkelijkheid gemaakt. En dat is doodzonde! Neem de passie die je hebt voor reizen en nieuwe plekken ontdekken en steek die in het vinden van goede deals, zo kun je het hele jaar door mooie reizen maken. We vertellen in deze blog over wat reizen zo mooi maakt en hoe je er meer mee bezig kunt zijn.

Boek een stedentrip

Iedereen voelt zich weer ergens anders fijn bij. De een voelt zich het best tussen torenhoge wolkenkrabbers, omdat de wereld dan groot lijkt en de mogelijkheden oneindig. De ander gaat liever naar een Frans dorpje, omgeven door dieren en natuur, en weg uit de drukte van de binnenstad. Weer een ander houdt van steden die rijk zijn met cultuur en kunst. Maar je weet pas waar jij het gelukkigst van wordt als je alles hebt gezien. En als je dat eenmaal weet is een stedentrip vele malen leuker dan een lange reis naar zon, zee en strand. Ook kun je met een stedentrip in korte tijd veel meer zien, dus kan je het hele jaar door kleine reisjes maken in plaats van een grote in de zomer.  Een nieuwe trend op het gebied van reizen is de verrassingsreis. Je betaalt dan van tevoren een vast bedrag voor vlucht en verblijf, en hoort pas later welke willekeurige bestemming uit een enorme lijst voor jou is uitgekozen. Zo kom je op plekken terecht die je anders misschien nooit had uitgekozen!

Ga zelf op zoek

Als je niet van verrassingen houdt, kun je natuurlijk ook zelf op zoek gaan naar nieuwe plekken om te ontdekken. Surf naar een website als bijvoorbeeld Triptime en kijk eerst bij de mogelijke bestemmingen. Als je begint met zoeken naar een vlucht of verblijf, krijg je de populairste bestemmingen bovenaan te zien, spot je een goede deal en kijk je nooit verder. Draai het eens om en probeer juist iets te vinden waar je anders nooit op zou zijn gekomen!

Geef een reactie