Rondreis door Azië

Nieuws

In tegenstelling tot mijn klasgenootjes besloot ik in het begin van mijn examenjaar om toch maar de stap te wagen om te gaan reizen in plaats van direct verder studeren. Mijn eerste idee was om naar Amerika te gaan en daar alle staten af te tikken. Ik bedoel, ik had vroeger met mijn familie al aardig wat afgereisd in Europa en Afrika, het werd hoog tijd om mijn derde continent aan te doen.

Toch leek het mij wel leuk om meerdere landen te combineren en mijn docenten raadden mij aan om een rondreis door Azië te maken.

De reis voorbereiden

Vanaf het moment dat Azië in mijn hoofd zat, kwam het er niet meer uit. Ik kan me niet meer herinneren hoe vaak ik tijdens mijn oriëntatiefase op Google Maps zat te kijken naar welke landen ik zou gaan bezoeken.

Wat mij heel erg heeft geholpen in het maken van bepaalde keuzes is het doorbladeren van reisgidsen. Zo had mijn opa nog een reisgids Maleisië liggen van wanneer hij er regelmatig kwam voor zijn werk. Nu was deze wat verouderd, dus was ik ook regelmatig in de bieb te vinden om wat nieuwe reisgidsen in te kijken. Hier kwam ik ook een reisgids Sri Lanka tegen. In deze reisgids werd heel leuk verteld over de ervaring van jonge jongens zoals ik en werd de lezer meegenomen in hun reis en langs de bezienswaardigheden van dat mooie land.

Na wat ik allemaal had onderzocht en besloten wat ik allemaal wilde zien, kon ik de route gaan samenstellen die ik zou gaan afleggen. Dat bleek nog een hele klus, omdat ik door de leuke boeken die ik had gelezen besloten had om Sri Lanka, Maleisië en Thailand te willen bezoeken in één keer!

Ik kan me nog herinneren dat ik toen al erg begaan was met het milieu. Dit heeft mij doen besluiten om zo min mogelijk te reizen binnen de landen zelf en overal één plek uit te kiezen die ik écht wilde zien om zo mijn footprint zo klein mogelijk te houden. Dit heeft erg bijgedragen aan het makkelijker maken van de planning van mijn reis!

Op reis

Daar ging ik dan als net afgestudeerde havo-er, op reis naar de andere kant van de wereld. Ik vloog op Sri Lanka en ben daar drie weken gebleven. In Sri Lanka heb ik een mountainbike gehuurd en kleine stukjes gefietst in de omgeving van Colombo. Ook ben ik een beetje richting het binnenland gereisd, richting Kandy. Het was echt een geweldige ervaring! Ik heb in dit land ontzettend veel mooie natuur gezien, leuke mensen ontmoet en lekker eten gegeten, echt bizar!

Van Sri Lanka ben ik doorgereisd (met het vliegtuig) naar Bangkok. Op aanraden van een van de reisgidsen die ik had gelezen heb ik een scooter gehuurd en ben ik langs de prachtige oostkust verder gereisd naar het zuiden van het land. Wat erg handig was, was dat ik mijn scooter bij een andere verhuurder van hetzelfde bedrijf kon afgeven zodra ik de grens over wilde naar Maleisië.

Al met al was het een prachtige ervaring waar ik veel rijker van ben geworden dan ik van had durven dromen!

Geef een reactie