Waarom mensen Pokemon kaarten verzamelen

Nieuws

Pokemon kaarten zijn al meer dan twee decennia populair onder tieners en jonge kinderen. Hoewel de franchise verschillende keren in populariteit is gekomen en gegaan, lijkt de rage voor Pokemon kaarten nooit te verdwijnen. Dus wat is het met deze kleine ruilkaarten die ervoor zorgen dat mensen terugkomen voor meer? Laten we de geschiedenis van Pokemon kaarten eens nader bekijken en erachter komen.

Wat zijn Pokemon kaarten?

Pokemon kaarten bestaan al heel lang en zijn nog steeds populair onder verzamelaars van alle leeftijden. Dus wat zijn deze ruilkaarten precies? En waarom blijven ze zo populair? Elke kaart heeft een specifieke functie in het spel, die van alles kan zijn, van het aanvallen van de Pokémon van de tegenstander tot het verdedigen van je eigen Pokémon. Er zijn veel verschillende soorten Pokemon kaarten, waaronder zeldzame en holografische versies, waardoor ze behoorlijk waardevol kunnen zijn voor verzamelaars. Dat is dan ook wat de meeste mensen doen met de kaarten, verzamelen. Veel mensen met een uitgebreide kaartenverzameling zullen je waarschijnlijk dan ook schaapachtig aankijken als je ze vraagt wat de spelregels van het kaartspel zijn. Voor hen zijn het geen speelkaarten, maar echte verzamelkaarten.

Verschillende packs en boxen

Als de meeste mensen aan Pokemon kaarten denken, denken ze aan de originele Base Set uit 1999. Deze set werd uitgebracht in de VS met 72 kaarten en had een zeer strikte zeldzaamheidsverdeling. Hoewel sommige kaarten vaker voorkwamen dan andere, waren er geen "gewone" kaarten. Elke kaart in de basisset was op de een of andere manier zeldzaam. Omdat het verzamelen van Pokemon kaarten in de loop der jaren in populariteit is gegroeid, is ook de vraag naar zeldzamere en moeilijker te vinden kaarten toegenomen. Tegenwoordig zijn er veel verschillende manieren om Pokemon kaarten te verzamelen, waaronder online veilingen, transacties met andere verzamelaars en Pokemon booster packs van winkels. Je kunt zelfs speciale boxen kopen waar gegarandeerd zeldzame kaarten in zitten, zoals de elite trainer box. Dit is overigens de box met de meeste Pokemon kaarten verkrijgbaar op de markt.

Waardevolle kaarten

Een van de redenen waarom mensen zo door kunnen schieten in het verzamelen van deze kaarten is simpel: ze zijn ontzettend veel geld waard. Niet allemaal natuurlijk. Maar er zijn kaarten die op veilingen voor wel 70.000 dollar verkocht zijn. Er is ook een oude kaart met Charizard erop verkocht voor een bescheiden bedrag van 350.000 dollar. Dus mocht je nog een oude collectie map op zolder hebben liggen die aan het verstoffen is, dan kan het de moeite waard zijn om die eens aan te bieden op een veiling. Het zou zomaar kunnen zijn dat je er een flink zakcentje aan over houdt!

Geef een reactie