vakantie

Even weer wat dagen genieten in paradijs

Nieuws

Het is weliswaar een cliché, maar er zit een harde kern van waarheid in. Wat gaat de tijd snel! Ik weet niet of jij het ook hebt, maar ik schrok bij de realisatie dat het alweer bijna april is. Ergens voelt het nog steeds alsof het jaar 2019 net is begonnen. Inmiddels zijn we alweer een kwartaal verder. De afgelopen dagen ben ik druk bezig geweest met een verbouwing. Inmiddels kan ik je vertellen dat een verbouwing en/of verhuizing in eerste instantie leuk is. Maar man, wat slokt het een hoop tijd en energie op zeg! Ik kijk enorm uit naar de zomer. De langere dagen, de warme temperaturen en simpelweg genieten zonder iets te hoeven. Ik ben toe aan weer wat dagen genieten in het paradijs.

Boeken, aftellen en voorpret

Zoals je misschien wel geraden hebt, ben ik toe aan vakantie. Voor mijn gevoel loop ik op mijn laatste benen. Wat rust, comfort en plezier is het medicijn! Daarom boek ik vandaag mijn perfecte vakantie. Sowieso vind ik het altijd heerlijk om wat dagen paradijs in te plannen. Het uitzoeken van de bestemming, de gewenste accommodaties selecteren en vervolgens de reis boeken is voor mij een rustgevend ritueel. Daarna komt het aftellen totdat het moment eindelijk daar is. Al die voorpret is een belangrijk onderdeel van de complete ervaring. Met het oog op een budget kan ik dit jaar niet al te groots uitpakken. Maar wie zegt dat wat dagen in paradijs veel kost?

Strategisch vakantie uitzoeken

Dit jaar pak ik het met andere woorden wat tactischer aan. Voorgaande jaren keek ik eerst naar de landen en de accommodaties. Daarna wierp ik voorzichtig een blik op de uiteindelijke kosten. Was het veel te hoog? Dan maakte ik aanpassingen. Deze keer heb ik helaas die luxe niet. Daarom draai ik het om! Ik begin met het voorselecteren op basis van de geschatte prijs. Daarna kijk ik naar zaken als accommodaties en de omgeving. Zo kun je heel strategisch een heerlijke vakantie uitzoeken. Je hebt bijvoorbeeld weinig extra accommodaties nodig wanneer je in een bruisende omgeving geniet van het paradijs. Wanneer je op die manier kijkt naar potentiële vakantie’s, dan wordt het allemaal ineens een stuk makkelijker om met een budget te genieten in paradijs. Het werkt echt – geloof mij maar!

Belangrijkste doel voorop

Ben jij net als ik echt toe aan een vakantie? Een aantal dagen heerlijk niets te hoeven en alles te mogen? Boek dan zo snel mogelijk een reis naar een plek dat jij het paradijs vindt. Alles mag, zolang jij maar geniet tijdens de vakantie. Dat is ook gelijk de laatste tip die je wil meegeven. Stel altijd het belangrijkste doel voorop! In dit geval is dat natuurlijk genieten in paradijs.

Geef een reactie